Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

[FOTO/VIDEO] IMPRESIONANT! Elevii din Neamț au făcut un lanț uman anticorupție

În contextul sărbătoririi Zilei Internaționale Anticorupție – 9 Decembrie, Serviciul Județean Anticorupție Neamț a desfășurat luni, 9 decembrie, de la ora 12.00, o activitate de prevenire și de promovare a Campaniei de informare ”Tu poți face lumină”, în Piatra-Neamț, Târgu Neamț, Roman și Bicaz.

Ofițerii D.G.A., în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț: Liceul ”Roman Vodă” din Roman, Liceul ”Petru Rareș” din Piatra-Neamț, Liceul ”Carol I” din Bicaz și Liceul ”Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț au derulat o activitate preventivă în zona unității de învățământ menționate, prin realizarea unui lanț uman format din elevii fiecărei instituții de învățământ, care și-au declarat unitatea: ”Zonă Liberă De Corupție”.

Totodată, edilii celor patru localități menționate mai sus s-au declarat parteneri în realizarea și susținerea acestui eveniment, fapt pentru care la ora 12.00 au pornit iluminatului public stradal din zona unităților de învățământ menționate mai sus, în mod simbolic, pe o durată de 10 minute, dat fiind și numele campaniei: „Tu poți face lumină!”.

Activitatea are drept scop stimularea atitudinii civice împotriva fenomenului corupției și s-a realizat cu sprijinul lucrătorilor de poliție ai Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Reamintim faptul că 9 Decembrie reprezintă, în simbolistica Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei, fenomen care, alături de terorism, traficul de droguri şi crima organizată, erodează sistematic eforturile întreprinse în direcţia estompării nocivităţii acestei forme de criminalitate. Corupţia, fie că se manifestă sub forma unor acte sistematizate şi profund elaborate, fie că se produc spontan, fără nicio pregătire prealabilă, rămâne acelaşi fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice.

De la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie.

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa față de faptele de corupţie şi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”.

Cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie la Call-Center anticorupţie 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon/fax al Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamț – 0233.234408,precum și la sediul Serviciului din municipiul Piatra Neamț, str. Alexandru cel Bun nr. 12 sau prin e-mail la adresa neamt.dga@mai.gov.ro.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE NEAMȚ

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO


Sursa: ZPN
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *