Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Bărbat din Piatra-Neamț, „capul” unui grup infracțional organizat

Foto caracter ilustrativ

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui bărbat din Piatra Neamț.

La data de 5 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Neamț  au depistat, pe raza municipiului Piatra Neamț, un bărbat, de 40 de ani, pe numele căruia Curtea de Apel Bacău a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Bărbatul era condamnat de instanța de judecată la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani, pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, deturnare a licitaţiilor publice şi instigare la deturnarea licitaţiilor publice.

În fapt, începând cu anul 2014, împreună cu alte două persoane a constituit o grupare infracţională specializată în comiterea unor infracţiuni de deturnarea licitaţiilor publice, gruparea acţionând fie independent, fie în strânsă legătură cu grupările infracţionale din care făceau parte alte patru persoane.

În perioada 20 noiembrie 2014 – 11 noiembrie 2016, în baza unei înțelegeri în prealabil cu membrii grupării, a denaturat preţul de adjudecare a unor imobile executate silit în cadrul unor licitaţii publice organizate de executori judecătoreşti de pe raza județului Bacău, cea mai mare parte a imobilelor fiind adjudecată de către membrii grupării infracţionale.  De asemenea, în perioada 14 noiembrie 2014 – 7 martie 2016 a instigat două persoane în vederea organizării unor licitaţii publice de către executorii judecătoreşti din județele Bacău şi Neamţ, în scopul denaturării preţului de adjudecare a imobilelor executate silit, cel în cauză stabilind adjudecatarul şi preţul de adjudecare înainte de începerea licitaţiei.

Cel în cauză a fost condus și depus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei. 

Sursa: IPJ Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO


Sursa: ZPN
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *