Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Asociația ”Sprijin pentru părinți” – Comunicat de presă

COMUNICAT DE PRESĂ

Începând cu data de 25 iulie 2019, Asociația ”Sprijin pentru părinți” va implementa în județul Bacău proiectul ”Centrul de resurse NOROCEL”, cu finanțare din partea Cosiliului Județean Bacău  pentru programe sociale derulate în anul 2019 .

Obiectivele proiectului sunt sprijinirea persoanelor vulnerabile în vederea depășirii situațiilor de dificultate, prevenirea și combaterea riscului de excluziune socială, creșterea calității vieții și promovarea incluziunii sociale, informarea și consilierea beneficiarilor, precum și desfășurarea de activități specifice unui serviciu de asistență și suport. 

”Centrul de resurse NOROCEL” propune astfel desfășurarea de activități de educație nonformală (educație pentru sănătate, activități specifice unui club de gătit, activități de învățare mediată), activități de dezvoltare personală (jocuri tematice, activități de creație, activități prin artterapie, dans), atelier de împletituri (din cordele și fir de cânepă), atelier de prelucrare a lutului, consiliere socială, psihologică, vocațională  și activități de socializare pentru un număr de 250 de copii și tineri în situații de vulnerabilitate din  județul Bacău (municipiul Bacău, Buhuși, Valea Seaca, Horgești, Sarata și Holt) cu varsta cuprinsă între 8 – 24 ani.

Modelul de intervenție propus  are ca scop îmbunătățirea integrării sociale a adolescenților și tinerilor vulnerabili și presupune oferirea serviciilor către comunitate, unde aceștia pot beneficia de consiliere, sprijin individual  și de susținere a participării la activitățile colective oferite in comunitate. Intervențiile specifice organizate ca ateliere de lucru au în vederea dezvoltarea personală a beneficiarilor, facilitând astfel independența și trecerea mai facilă spre viața de adult și, de ce nu, indirect, educarea comunităților în vederea acceptării și incluziunii sociale atât de necesare persoanelor aflate în situații de vulnerabilitate.

Deschiderea proiectului va avea loc vineri, 26 iulie, începând cu ora 11.00, în amfiteatrul  Școlii Sanitare postliceale ”Sanity”, situată pe strada Mihai Eminescu nr.33 (zona gării)  în cadrul workshop-ului  cu participare internațională ”Exemple de bune practici – Intervenții și servicii terapeutice oferite în comunitate pentru tinerii cu dizabilități”.

Activitatea  se va desfășura cu specialiștii colaboratori ai ONG-ului de la Asociația  ”ARCHIMEDE” Italia, profesioniști din serviciile de asistență socială din România și părinți ai tinerilor cu dizabilități (din străinătate și din România). 

Program

11.00   Primirea invitaților

11.15  Cuvânt de deschidere din partea organizatorului și colaboratorilor

11.30  Studiu de caz – Asociația ”Archimede” psiholog Emiliano Tognetti

12.15 – Rolul părinților tinerilor cu dizabilități în cadrul programelor terapeutice

Prezentare realizată de  aparținători ai tinerilor cu dizabilități – asistent personal  Butacu Cristina și Buguleț Luminița – voluntari  ai Asociației ”Sprijin pentru părinți” și  Toflia Marinela (Italia)

13.00 Rolul psihologului clinician în cadrul intervenției echipei multidisciplinare și implementării  programelor terapeutice – psiholog pr. Ovidiu Băleanu

13.30 Integrarea copiilor cu deficiențe senzoriale de văz în învățământul de masă – profesor psihopedagog Ramona Cioarec.

”MuzikitRO” program terapeutic adaptat pentru tinerii și adulții cu dizabilități, implementat în cadrul Centrului de resurse N.O.R.O.C.E.L. – psiholog pr. Adriana Roșu

13.45 Cuvânt de încheiere. Concluziile workshop-ului.

Pentru orice informații vă stăm la dispoziție la telefon 0741/739965 sau pe email aspp.bacau@gmail.com
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *