Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Urmărit de Interpol, Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar

FOTO: EURONEWS

ÎCCJ a emis în 2018, un mandat de arestare în lipsă pentru Radu Mazăre. Fostul primar al Constanței s-a refugiat în Madagascar, unde intenționa să ceară azil politic, simțindu-se nedreptățit de justiția din România. Măsura controlului judiciar a fost înlocuită cu arestarea preventivă, Radu Mazăre având calitatea de suspect sau inculpat în opt dosare penale.

Deși Radu Mazăre a fost dat în urmărire internațională, în ultimul an de zile acesta nu apare pe listele de infractori căutați de Europol sau Interpol, nici pe lista Most Wanted a Poliției Române.

Mazăre a fost condamnat la 9 închisoare la începutul acestui an, pentru abuz în serviciu. Mai are o condamnare de 9 ani și 10 luni de detenție, pentru mită, care însă nu este definitivă.

Poliția Română a confirmat informația conform căreia Radu Mazăre a fost arestat astăzi, 8 mai, în Madagascar. Autoritățile române trebuie să înceapă acum procedurile de extrădare care nu sunt atât de simple pe cât par, România neavând acord bilateral de extrădare cu Madagascar.

Centrul de Informare și Relații Publice al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile.

Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional.

Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat.


Sursa: ZPN
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *