Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

S-au împlinit 90 de ani de la înființarea Hergheliei Mangalia

Specialiștii de la Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor de Rasă au marcat 90 de ani de la înființarea Hergheliei Mangalia printr-un simpozion jubiliar.

 

Herghelia Mangalia a fost înființată prin decret regal, în prezent având un efectiv de peste 240 de cai de rasă. Herghelia, care păstrează și ameliorează rasa Pur Sânge Arab, este în evidența organizației mondiale ”World Arabian Horse Organization”.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează Hergheliile de Stat din România de 16 ani, prin Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a cabalinelor de Rasă, păstrând patrimoniul genetic al cabalinelor de rasă. Direcția cuprinde 12 herghelii, 4 depozite de armăsari, cu aproape 3.000 de cai din rasele Pur Sânge Englez, Pur Sânge Arab, Semigreu Românesc, Lipițan, Furioso – North Star, Gidran, Trăpaș Românesc, Cal de Sport Românesc, Cal de Bucovina sau Shagya.
Sursa: StiriNationale.EU
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *