Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Se scumpesc țigările, în curând

Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit pe 2 octombrie a.c., la Luxembourg, cu Pierre Moscovici, comisar european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vămi.

Eugen Teodorovici: ”Am convenit cu domnul comisar Moscovici ca România să aibă sprijinul Comisiei Europene pentru combaterea fraudei de TVA”

Una dintre temele discutate de cei doi oficiali a fost necesitatea respectării de către România a cerinței ca acciza globală pe țigarete să reprezinte cel puțin 60% din prețul mediu ponderat de vânzare cu amănuntul al țigaretelor eliberate pentru consum.

Cauza va fi majorarea accizei la produsele de tutun până la un nivel minim acceptat de către Comisia Europeană.

Ministerul de Finanțe va publica în perioada următoare noua formă a Codului Fiscal în care vor apare noi valori pentru acciza la țigarete, mai mari decât cele din prezent, au declarat miercuri pentru Digi24.ro reprezentați din industria tutunului.

 


Sursa: StiriNationale.EU
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *