Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Poliţiştii băcăuani alături de copii în vacanţa de vară

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au desfăşurat activităţi preventive cu 62 de copii aflaţi la Şcoala de vară  Împreună deschidem ferestre spre Cer” organizată de Parohia Sfântul Gheorghe” din Bacău.

Marți 21 august a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au fost alături de 62 de copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani, aflaţi la Şcoala de vară  „Împreună deschidem ferestre spre Cer” organizată de Parohia „Sfântul Gheorghe” din Bacău.

Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii au prezentat elevilor materiale video cu caracter preventiv, având ca temă prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor cu referire la siguranţa pe internet și bullying, dar şi măsuri de prevenire a furturilor.

Copiii au fost sfătuiţi de poliţişti să fie prudenţi în discuţiile cu persoane necunoscute, atât în viaţa reală cât şi în cea online, dar şi să fie atenţi la lucrurile personale în momentul în care se deplasează pe stradă sau în mijloacele de transport.

Sfaturile polițiștilor au vizat și prevenirea violenței verbale și fizice, dar și soluții la care pot apela pentru rezolvarea unor astfel de situații cu care se pot confruntă în vacanță sau la școală.

Activităţile desfăşurate se subscriu campaniei “Vacanţă în siguranţă”, care are ca scop creşterea gradului de informare a copiilor şi tinerilor în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare a acestora în activităţi infracţionale în timpul vacanţei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *