Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Oraşul Oneşti, pe cale să devină în curând, unul dintre cele mai moderne oraşe din România

Un moment important în cadrul programului investiţional în infrastructura de apă şi apa uzată asumat de SC RAJA SA, operatorul de apă şi canalizare din Oneşti, s-a desfăşurat ieri, când dl Felix Stroe, Directorul General al RAJA SA, a semnat contractual de servicii “Sprijin pentru pregătirea Aplicaţiei de Finanţare şi a Documentaţiei de Atribuire pentru Proiectul “Dezvoltarea Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată în Municipiul Oneşti în perioada 2014 – 2020”.

„Alături de dl Sorin Braşoveanu, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari şi membri ai compartimentelor de specialitate din cadrul Primăriei Oneşti şi RAJA SA, am asistat la parcurgerea unei noi etape în programul investiţional, etapă ce ne duce mai aproape de scopul final: unul dintre cele mai moderne oraşe din România din punct de vedere al infrastructurii de apă.

După cum am fost informaţi, în cadrul proiectului, a cărui valoare se ridică la peste 44 milioane de euro, vor fi dezvoltate următoarele investiţii:
– Sursa de apă şi staţie de tratare nouă;
– Reabilitare trei rezervoare de înmagazinare, fiecare cu capacitate de 10.000 mc;
– Reabilitare patru rezervoare de înmagazinare, fiecare cu capacitate de 1000 mc;
– Sectorizarea reţelei de distribuţie în zone de presiune şi control al pierderilor – 110 km;
– Sisteme locale de ridicare a presiunii – 31 buc;
– Reabilitare reţea de distribuţie – 14,62 km;
– Extindere reţea distribuţie apa – 4,8 km;
– Reabilitare reţea de canalizare menajeră – 3,06 km;
– Extindere reţea de canalizare menajeră – 31,57 km;
– Staţie de epurare nouă, inclusive treaptă terţiara cu capacitate prevăzută pentru 65.000 locuitori.

Felicit pe această cale pe dl Felix Stroe şi echipa pe care o conduce, pentru dăruirea şi tenacitatea de care dau dovadă, mulţumesc şi colegilor din aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Oneşti, dar mai ales mulţumesc anticipat pentru înţelegere oneştenilor, deoarece de la momentul începerii lucrărilor, va urma o perioadă de peste 2 ani în care Oneştiul va deveni un şantier cauzat de înlocuirea conductelor de apă şi canalizare.

Dacă în urmă cu numai doi ani ceea ce ar fi trebui să fie normalitate la Oneşti era un lux, iată că acum, mulţumită deciziei de a desemna RAJA SA ca operator de apă şi canalizare, oraşul nostru este pe cale să devină în curând unul dintre cele mai moderne oraşe din România în ceea ce priveşte infrastructura de apă şi canalizare.”, a declarat domnul Nicolae Gnatiuc.

Sursa: Nicolae Gnatiuc
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *