Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Cartea sau filmul?

De multe ori ne‑am confruntat cu această dilemă: citim o carte sau urmărim filmul inspirat de subiectul acelei cărţi?

Cu această situaţie se întâlnesc în special tinerii din ziua de azi care la îndemnul profesorilor de a citi un roman necesar educaţiei în primul rând aleg de cele mai multe ori să urmărească filmul.

Norocul acestui tip de persoane este că există regizori care se ocupă cu realizarea cinematografică a unor cărţi, însă apare următoarea întrebare: Se ridică filmul regizat de cineva la înălţimea textului scris de către un autor?

Şi atunci ce alegem?

Întrebând mai multe persoane, am ajuns la concluzia că, din păcate, filmul bate cartea, cei mai mulţi răspunzând că e mult mai eficient să urmăreşti filmul care durează cel mult două ore, decât să îţi petreci zile, poate chiar săptămâni cu cititul unei cărţi.

Un alt argument pentru care ar alege filmul este că e un motiv în plus de a‑şi petrece timpul în faţa laptopului sau de a ieşi cu prietenii la cinema. E mult mai palpitant să mănânci popcorn şi să urmăreşti un film alături de prieteni, stresul şi corvoada de a sta în casă şi de a da filă după filă, zi de zi, dispar.

Am ajuns la concluzia că nivelul educaţiei şi al inteligenţei este deosebit de scăzut, pentru că nu se mai pune preţ pe o carte bună din care se desprind o multitudine de învăţăminte.

Şi pentru că noi suntem pro carte, am ales să spunem măcar câteva motive pentru care trebuie să citeşti: îmbogăţirea vocabularului este primordială şi necesară pentru că în ziua de azi tinerii „ciuntesc” limba română; citind o carte îţi dezvolţi imaginaţia şi dobândeşti o cultură generală vastă; vei reuşi să te exprimi corect, coerent şi fluent; vei avea o memorie mai bună şi o imaginaţie mai bogată; cartea este o sursă de informare şi îmbunătăţeşte relaţiile dintre oameni.

Vă recomandăm să citiţi o carte care vă trezeşte interesul şi din care credeţi că aveţi ceva de învăţat, lectura este o modalitate de a vă „pune în mişcare creierul” şi vă va oferi noi subiecte de discuţii cu cei din jurul vostru!

Barb Alexandra (licență în filologie)

Sursa: Ziar Piatra Neamț
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *