Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Sfântul Prooroc Avdie și Sfântul Mucenic Varlaam

Sfântul Prooroc Avdie era originar din Sichem. Lucrarea lui profetică s-a desfășurat pe la anul 880 înainte de Hristos. Sfântul Mucenic Varlaam († 304) era originar dintr-un sat de lângă Antavdie xxxiohia si a pătimit pentru Mântuitorul Iisus Hristos în timpul persecuției împăratului Dioclețian.
Pomenirea lor de către Biserica Ortodoxă se face la data de 19 noiembrie.

Sfântul Prooroc Avdie – Numele Avdie se tâlcuiește „robul Domnului”. Acest prooroc era originar din Sichem și a trăit cu opt sute de ani înainte Nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Este cel mai vechi dintre proorocii mici. Lucrarea lui profetică s-a desfășurat pe la anul 880 înainte de Hristos în timpul regelui Ahai și al proorocului Ilie al cărui ucenic a fost. Cartea Proorocului Avdie este cea mai scurtă din Vechiul Testament fiind alcătuită dintr-un singur capitol cu 21 de versete în care se arată pedepsele pe care le vor suferi Edomiții pentru că au ajutat pe dușmanii regatului Iuda (Avdie 1, 10-11). Proorocul mai vestește că Iuda se va întoarce din robie și casa lui Iacov își va lua înapoi pământurile și biruitorii se vor duce în muntele Sionului ca să judece muntele lui Esau, iar împărăția va fi a Domnului adică, împărăția adevărului întemeiată de Mântuitorul Iisus Hristos va rămâne în veci așa cum citim și în Simbolul Credinței: „a Cărui împărăție nu va avea sfârșit”.

Sfântul Mucenic Varlaam († 304) – A pătimit pentru Mântuitorul Iisus Hristos îm timpul persecuției împăratului Dioclețian. Varlaam era originar dintr-un sat de lângă Antiohia unde trăia muncindu-și pământul și propovăduind cuvântul Domnului. Datorită mărturisirii credinței creștine, Sfântul Mucenic Varlaam a stat multă vreme închis în temnița din Antiohia. A fost supus supliciilor în speranța ca Sfântul Mucenic va apostazia și va jertfi zeilor, însă a rezistat chinurilor și în cele din urmă a primit cununa muceniciei. Acesta a fost cinstit și lăudat atât de marele Vasilie cât și dumnezeiescul Hrisostom.

Post-ul Sfântul Prooroc Avdie și Sfântul Mucenic Varlaam apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.


Source: ZPN
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *