Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Modificări propuse de Guvernul Cioloş în educaţie

guvernNoul ministru al Educaţiei din Guvernul Cioloş va avea ca obiectiv implementarea unor serie de criterii de evaluare a performantei profesorilor si se va preocupa de o reformă circulară.

Strategia propusă pentru domeniul educaţional va consta în „mutarea accentului în actul educaţional de pe transmiterea de informatie pe crearea de competente pentru viata şi reducerea sarcinilor birocratice care apasă pe cadrul didactic” , conform programului de guvernare.

Iată o parte din prioritătile Programului de Guvernare în Educaţie:

1. Mutarea accentului în actul educaţional de pe transmiterea de informatie pe crearea de competenţe pentru viaţă pe baza nevoilor de dezvoltare personală şi umană. Promovarea educaţiei inclusive prin cultivarea toleranţei, nediscriminării şi acceptării diferenţei în şcoli si în societate.

2. Initierea reformei curriculare pe toate componentele ei, astfel încât conţinutul educaţional să corespundă cu cerinţele de pe piaţa muncii si ale societătii digitale.

3. Redefinirea statutului cadrului didactic în societate prin salarizare, carieră, criterii de evaluare a performanţei, autonomie educaţională şi integritate.

4. Reducerea birocraţiei şi eliminarea sarcinilor administrative inutile pentru personalul didactic în domeniul educaţional.

5. Creşterea performanţei programelor de formare, cercetare şi inovare universitară în clustere integrate (învăţâmânt-cercetare-producţie).
Pentru mai multe informaţii puteţi consulta Programul de Guvernare al Executivului Cioloş, aici:

http://www.portalinvatamant.ro/dbimg/files/Programul-de-Guvernare-al-Executivului-Ciolos.pdf


Source: ZPN
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *