Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Magazinele de cartier cu cifră mică afaceri nu vor mai fi obligate să accepte plata cu cardul

Conform legii pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată adoptată de Parlament pe 20 iunie 2018, micile magazine de cartier nu vor mai fi obligate să accepte plata cu cardul dacă au cifră de afaceri sub 50.000 de euro pe an.

În cazul în care va fi promulgată de Președinte, noua lege va introduce la obligația de a accepta plata cu cardul (și de a-și monta terminale POS) și firmele care fac comerţ cu ridicata (angro), precum şi firmele care desfăşoară activităţi de prestări servicii.

Vor fi exceptate de la aceste obligații firmele care au cifra de afaceri sub 50.000 de euro pe an. În prezent, 10.000 de euro, cifra de afaceri anuală, este pragul sub care magazinele cu amănuntul  sunt scutite de la obligația de a-și instala POS-uri. Magazinele angro și firmele de servicii nu sunt însă supuse în prezent obligației de a avea POS, indiferent de încasările realizate.

Mai multe detalii aici.


Sursa: ZPN
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *