Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Cum se recuperează un domeniu .ro

Începând cu data de 1 martie 2018, RoTLD – Registrul Român de domenii .ro a efectuat tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro. Începând de la această dată, domeniile .ro se vor înregistra și reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani.

Domeniile .ro pentru care nu se va achita contravaloarea serviciului de mentenanță anuală înainte de data expirării vor fi programate la ștergere automată. Ștergerea se va efectua după 90 de zile de la data expirării, moment în care domeniile vor deveni disponibile pentru înregistrare.

În intervalul de 90 de zile dintre data expirării și data ștergerii, domeniul va fi indisponibil (va fi scos din zona DNS, nu se vor putea efectua modificări), singurele operații permise fiind cele de reînnoire și transfer de la un registrar la altul.

Reînnoirea domeniului se va face la adresa www.rotld.ro/renew-domeniu-ro/ . Costul serviciului de mentenanță anuală a unui nume de domeniu .ro este de 12 € la care se adaugă TVA (19%) în valoare totală de 14,28 € pe an.

Pentru recuperarea domeniului după ce acesta a afost șters, se procedează la înregistrarea lui pe rotld.ro (link-ul pentru înregistrarea domeniului: https://www.rotld.ro/register-a-new-ro-domain/).

Procedura de înregistrare domenii .ro:

  • Trimiterea cererii de înregistrare prin formularul disponibil la rotld.ro , secțiunea ”Domenii .ro / Înregistrare domeniu .ro”;
  • Primirea prin email a facturii proforme cu instrucțiuni de plată;
  • Domeniul va fi activat numai după confirmarea plății de către bancă;
  • După activare se va transmite factura fiscală în format electronic

După urmarea pașilor pentru înregistrarea domeniului, pentru ca domeniul să fie operațional (să permită realizarea aplicațiilor de genul pagina web, adrese email), trebuie să fie găzduit pe servere DNS, servere pe care le veți menționa la secțiunea ”Domenii .ro / Administrare On-Line”. După declararea nameserverelor trebuie să contacți pe cei care asigură găzduirea domeniului, pentru crearea aplicațiilor (pagina web, adrese email etc.).


Sursa: ZPN
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *