Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

COD GALBEN de inundații pe opt râuri: vezi zonele vizate

Institutul Național pentru Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit, sâmbătă, cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Cluj până duminică dimineaţa la ora 09:00. O altă atenționare vizează râurile din județele Bacău, Neamț, Harghita, Covasna.

O primă atenționare cod galben de inundații vizează râurile mici din bazinul hidrografic Trotuș, din județele județele Bacău, Neamț, Harghita, Covasna și expiră sâmbătă seara, la ora 23:00.

Hidrologii avertizează că inundații se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Ciobănuș, Asău, Tazlăul Sărat.

O a doua atenționare cod galben de inundații vizează râurile mici din bazinele hidrografice Iza, Tur, Lӑpuş, Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej, Crasna – afluenţi bazin mijlociu şi inferior din județele Maramureş, Satu Mare, Sӑlaj și Cluj și expiră duminică dimineața, la ora 09.00.

Data: 02.06.2018 ora 12:25 – 03.06.2018 ora 09:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Tur, Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţӑ cu râul Lăpuş.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *