Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Pasiunea unui jandarm pentru ciclism

Plt.maj. Bulai Petruţ este angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău din anul 1998. Este căsătorit şi are o fetiţă de doi ani şi jumătate. Fiind un pasionat al sportului în special de ciclismul montan, în urma participării la competiţia sportivă Maraton Roman MTB , desfăşurată acum două săptămâni în municipiul Roman a obţinut locul 3 la categoria de vârstă 40-49, traseul scurt 40 km amatori.

În urma acestei reuşite i-am cerut permisiunea de a ne răspunde la câteva întrebări legate de viaţa şi pasiunea sa.

De când sunteţi jandarm şi ce v-a determinat să alegeţi această profesie?
Sunt jandarm din anul 1998, iar imediat după ce am terminat armata am decis să rămân în cadrul Jandarmeriei Române deoarece îmi place uniforma militară , spiritul camaraderesc, dreptatea, onoarea, respectul faţă de ceilalţi şi o viaţă activă, consider că Jandarmeria este o armă cu tradiţie şi că ar putea avea un cuvânt de spus în rândul tinerii generaţii prin exemplul personal.

De unde a apărut pasiunea pentru sport?
Pasiunea pentru sport o am încă din şcoala generală fiind atras de Ski fond, ulterior participând la probele de biathlon, care se desfăşurau la Vatra Dornei, Borsec sau Lacul Roşu.

Care a fost prima bicicletă profesională cumpărată, pentru că ştim că unele echipamente sunt foarte scumpe?
Prima bicicletă semiprofesională a fost o cursieră Merida, pe care am cumpărat-o în 2013 din Bacău, după care am vândut-o căci deja mă atrăgeau bicicletele de munte (MTB) şi de aici am început să investesc ceva bani într-un cadru şi piese, reuşind să îmi construiesc o bicicletă de carbon profesională de MTB, cu care să merg în concursuri.

Cum înţelege familia aceasta pasiune?
Toate competiţiile la care particip sunt extrem de solicitante din punct de vedere fizic, şi nu de puţine ori am crezut că nu voi trece linia de finish, dar puterea de a-ţi gestiona durerea în timpul unui marathon influenţează direct rezultatul, şi ştiu că la sosire mă aşteaptă ele, le simt respiraţia şi privirea printre sutele de spectatori, iar asta îmi dă putere să termin orice cursă. Ele sunt soţia şi fiica mea care îmi sunt mereu alături, fiind pentru mine impresar, asistent personal şi chiar medic.Le sunt recunoscător pentru lipsa din cadrul familiei atât timp cât sunt plecat cu bicicleta la antrenamente şi le consider puterea si impulsul de care am foarte mare nevoie.
Mulţumesc familiei mele pentru susţinere!

Cum se împacă profesia de jandarm cu pasiunea pentru ciclism, având in vedere că meseria de jandarm este una solicitantă?
Dacă în misiunile specifice jandarmeriei şi în competiţiile sportive găsesc adrenalina, iar pasiunea mea se împacă foarte bine cu meseria de jandarm, plimbările sunt activităţi importante care îmi oferă prilejul de a petrece timp cu fetiţa mea, căreia sper ca îi voi transmite dragoste pentru sport şi firea altruistp.

Care a fost cel mai plăcut moment din profesia de jandarm?
Cel mai plăcut şi mai emoţionant moment din viaţa de jandarm a fost acela când am depus jurământul militar faţă de ţara mea, pe care încerc să o slujesc în continuare cu demnitate. Sunt mândru că sunt jandarm, că fac parte din echipa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău!

Dar ca sportiv?
Ca sportiv amator cel mai plăcut şi emoţionant moment a fost când am stat pe podium, obţinusem locul 2 la un maraton la Piatra Neamţ în 2015 cu fetiţa mea în braţe, m-am simţit în al nouălea cer de bucurie, chiar dacă eram lovit la genunchi şi braţe căci suportasem o căzătură, dar nici nu mai simţeam durerea de bucurie şi emoţie.

Ce obiective tindeţi să îndepliniţi în perioada următoare în cariera sportivă şi care este competiţia cea mai importantă la care doriţi să participaţi?

Pentru mine este foarte important să-mi menţin condiţia fizică, iar împreună cu colegii mei de la ELEPHANT BIKE CLUB BACĂU am dori să mergem la un maraton MOUNTAIN BIKE de amatori în afara ţării noastre în Grecia, Austria sau Croaţia.
Ţin să le mulţumesc pentru încrederea avută în mine colegilor mei de la ELEPHANT BIKE CLUB BACĂU!

Pasiunea pentru sport este una personală sau este o pasiune comună în familie?
Pasiunea pentru sport provine din familia noastră deoarece părinţii mei au fost cadre didactice şi ne-au îndrumat pe mine şi fratele meu spre sport în special spre sporturile de iarna Ski alpin şi Ski fond.

De ce credeţi că sportul este un reper important pentru noi toţi?
Sportul este o provocare atât fizică şi mai ales mentală, iar scopul final nu este decât benefic pentru organism căci sportul te dezvoltă fizic şi mental.

Fiecare concurs la care am participat a fost o lecţie din care mereu am învăţat câte ceva, fie că este vorba de propriile limite fie despre oamenii pe care i-am întâlnit. Mişcarea în viaţa noastră prezintă beneficii multiple pentru corp şi minte aşa cum spune şi proverbul „mens sana in corpora sano!”.Cum să avem o minte sănătoasă , dacă corpul care o găzduieşte nu este curat, aerisit?

Ce apreciaţi cel mai mult la o persoană?
Eu admir oamenii harnici care au reuşit să se descurce în orice situaţie, admir oamenii care ştiu să recunoască când au greşit, admir oamenii care iubesc sincer sunt credincioşi şi îl iubesc pe Dumnezeu, respectă pe ceilalţi şi îi ajută pe cei aflaţi la nevoie.

Ce nu vă place cel mai mult la un om?
Ce nu îmi place la un om sunt următoarele lucruri: indiferenţa, nerecunoştinţa, minciuna şi nu în ultimul rând egoismul.

Având în vedere frumoasa dumneavoastră pasiune vă mulţumim pentru îngăduinţa de a ne răspunde la aceste întrebări şi vă urăm mult succes!

INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *