Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Un asteroid a trecut pe lângă Pământ astă noapte. Revine curând

Asteroidul 2010 WC9, cu un diametru cuprins între 50 şi 120 de metri, a trecut, noaptea trecută, la 200 de mii de kilometri pe lângă Pământ, aproximativ jumătate din distanţa până la Lună.

Asteroidul a fost observat pentru prima dată în noiembrie 2010, dar astronomii nu au reuşit atunci să adune suficiente date înainte de a dispărea în spaţiu. El va reveni în 2019, dar va trece la o distanţă mult mai mare faţă de Terra: 43 de milioane de kilometri. Specialiştii spun că şi în cazul în care ar lovi Pământul tot nu ar fi fost un pericol pentru umanitate. Cu toate acestea, asteroidul ar face pagube materiale grave şi chiar pierderi de vieţi oameneşti.

1.500 de persoane au fost rănite, în februarie 2013, în urma exploziei în aer a unui asteroid de doar 20 de metri diametru, în apropiere de oraşul Celiabinsk, în Rusia, scrie romania-actualitati.ro.


Sursa: StiriNationale
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *