Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Vizitatorii vor putea vedea în avans eclipsa parţială de Soare


Eclipsă parțială de Soare – 15 februarie 2018

Eveniment marcat la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău

Eclipsa parțială de Soare din 15 februarie 2018 nu va fi vizibilă din România, ea putând fi observată doar din Antarctica și America de Sud.
Maximul eclipsei se va produce la ora 22:51 (ora României).
Evenimentul astronomic va fi marcat la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău în data de 15 februarie 2018, în intervalul orar 8,00-16,00. Vizitatorii prezenţi în această zi la Observatorul Astronomic din Bacău vor putea vedea în avans cu câteva ore eclipsa parţială de Soare. Aceasta va fi simulată pe cupola sălii de Planetariu „Matei Alexescu”, exact aşa cum vor observa „pe viu” locuitorii din Antarctica.
Datorită faptului că Luna orbitează în jurul Pământului, ea se poate interpune între Soare și Pământ, acoperind discul Soarelui și producând o eclipsă de Soare.
De obicei, eclipsele vin în perechi. Astfel, pe 31 ianuarie a fost o eclipsa de Lună, urmată pe 15 februarie de o eclipsă parțială de Soare. La fel va fi și la vară: pe 13 iulie va fi o eclipsă de Soare (nu va fi vizibilă din România), iar pe 27 iulie vom admira în toată splendoarea ei o eclipsă totală de Lună (vizibilă din țara noastră).
Ultima eclipsă parțială de Soare vizibilă din România a fost pe 20 martie 2015 și vom avea de așteptat până pe 21 iunie 2020 pentru următorul asemenea eveniment.
Indiferent de prezenţa sau nu a unor evenimente astronomice, puteţi să vizitaţi expoziţiile deschise special pentru public la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău. Astfel puteţi vizita cea mai mare expoziţie de astronomie din ţară: Universul – De la Pământ la Stele, expoziţia temporară „Telescoape spaţiale” – deschisă până pe 20 mai 2018. De asemenea, puteţi să participaţi la experiența inedită a unui show de Planetariu şi să admiraţi municipiul Bacău de pe terasa circulară unică situată deasupra clădirii în care se află Observatorul Astronomic.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *