Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Comisia Europeană avertizează, România – prin liderii politici – adoptă formula „Eu sunt mic, nu știu nimic”

„Îngrijorările” lui Dragnea şi ale lui Tăriceanu, ca răspuns dat în urma criticilor dure primite pe tema justiției de la Comisia Europeană, n-au făcut decât să scalde România într-o și mai mare incertitudine și să transmită către Bruxelles senzația de obscuritate și neîncredere. 

Situația creeată în jurul acestei probleme aproape că a știrbit din însemnătatea zilei de 24 ianuarie, când cele mai importante publicații din presa scrisă au alocat spații generoase pentru a analiza evenimentele din politica actuală.

Iată ce scrie Adevărul, în articolul Comisia Europeană, ultimul avertisment către România, cu privire la modul în care Comisia Europeană a atenționat România: „Dur, precis şi fără niciun fel de mănuşi sau dulceţuri diplomatice este comunicatul Comisei Europene, sub semnătura comună a preşedintelui Jean Claude Juncker şi prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans privind „evoluţiile recente din România“ în domeniul justiţiei. Jurnaliștii sunt de părere că formularea este aceasta: România provoacă îngrijorări profunde cu privire la încălcarea repetată a principiilor funcţionării statului de drept.

Ziariștii de la Gândul citează din scrisoarea transmisă spre Buxelles de Liviu Dragnea şi Călin Păpescu Tăriceanu: „Ne exprimăm îngrijorarea în legătură cu privire la modul incorect în care a fost informată Comisia Europeană în ceea ce priveşte transparenţa dezbaterilor pe tema justiţiei din România”, și notează, potrivit oficialilor europeni: Comisia a subliniat faptul că Guvernul şi Parlamentul ar trebui să asigure transparenţa totală a procesului legislativ privind legile justiţiei.

Acum, când toată lumea europeană, și nu numai, și-a fixat atenția asupra conducerii din România, întrebarea e următoarea: Oare vor reuși până la urmă cei doi politicieni, care bulversează o întreagă țară, să-i învârtă și să-i amețească (adică sa-i prostească) pe cei din Parlamentul European, ca și pe români?

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *