Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

DNA pe urmele unui agricultor din Bacău

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului ANDRIEȘ GHEORGHE, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea–credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În datele de 18 iunie 2012 și 30 septembrie 2015, în calitate de împuternicit al fiicei sale, inculpatul Andrieș Gheorghe a depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – A.F.I.R. înscrisuri false și inexacte pentru obținerea unui sprijin financiar nerambursabil în cadrul Măsurii 121 pentru implementarea proiectului „Dotarea exploatației agricole din localitatea Plopana, județul Bacău prin achiziția de tractor și mașini agricole”.
Astfel, în cererea de finanțare depusă la data de 18 iunie 2012, inculpatul Andrieș Gheorghe a menționat în mod nereal că fiica sa este adevărata beneficiară a sprijinului financiar nerambursabil. În realitate, beneficiarul sprijinului financiar a fost inculpatul Andrieș Gheorghe, persoană care, datorită vârstei de peste 40 de ani, ar fi obținut un punctaj insuficient pentru aprobarea finanțării.
După depunerea înscrisurilor, în data de 05 martie 2014, inculpatul Andrieș Gheorghe a încheiat contractul de finanțare cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit-România (în prezent Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), în baza căruia agenția se obliga să acorde un sprijin financiar nerambursabil a maxim 336.051,00 lei (echivalentul a maxim 75.144 euro).
Ulterior, în data de 19 noiembrie 2015, întreprinderea individuală a fiicei inculpatului Andrieș Gheorghe și controlată de către acesta, a obținut pe nedrept suma de 212.942,23 lei.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpatului Andrieș Gheorghe.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a comunicat faptul că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma totală de 212.942 lei, sumă la care se adaugă dobânzi și penalități calculate până la data plății efective.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *