Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

”Alaiul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă”

Băcăuanii s-au bucurat pe 27 decembrie, de ”Alaiul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă”, cel mai mare festival de gen din Moldova și poate unicul din țară cu acest specific.

Evenimentul a reunit trupe de colindători din toată zona Moldovei, fiind prezente grupuri din județele Botoșani, Suceava, Vrancea, Iași sau Galați. Spectatorii, aflați în număr impresionant au putut vedea dansuri tradiționale, unele dintre ele chiar cu simbolistică precreștină cum sunt dansul caprei sau al urșilor.

Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a adresat urări participanților la eveniment și un gând frumos celor plecați departe:

”Consiliul Județean a organizat a 52-a ediție a festivalului de datini și obiceiuri strămoșești prin grija echipei coordonate de maestrul Petrică Vlase. Vă rog să-mi permiteți așadar ca, în numele echipei instituției noastre să urez un bun venit tuturor celor care au răspuns invitației noastre la această mare sărbatoare a datinilor, obiceiurilor, dansului și cântecului strămoșesc. În aceste momente de o frumusețe remarcabilă mă gândesc și la cei care ne privesc acum în direct, de la mii de kilometri depărtare de casă și îi rog să nu uite că sărbătorile noastre sunt unice și nu pot fi trăite și simțite mai bine și mai frumos decât acasă. La mulți ani tuturor!”

 

Printre cetele de dansatori care au încântat audiența s-au numărat și cele din localitățile:

– Bijghir,
– Dofteana,
– Scobinți,
– Larga,
– Bârsănești,
– Pârjol,
– Odobești,
– Todirești,
– Scorțeni,
– Filipești,
– Roșiori,
– Păunești,
– Dărmănești,
– Vultureni.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *