Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Primăria Bacău face precizări

Comunicat privind cheltuielile cu achiziția publică a instalațiilor de iluminat pentru Sărbătorile de Iarnă.

Întrucât pe un blog băcăuan (www.fermapolitica.ro) a fost postat, în data de 4 decembrie 2017, articolul cu titlul «Funda aia de pe primărie costă 131 851 lei și-i închiriată. Vă “simteți” bine sub Piți?», postare menită a induce în eroare cititorii, prin vehicularea informației FALSE conform căreia instalația de iluminat amplasată pe clădirea Primăriei Bacău ar fi costat municipalitatea suma sus-menționată, facem următoarele precizări:

 

 1. Primăria Bacău a încheiat contract de închiriere a instalațiilor ornamentale pentru Sărbătorile de Iarnă cu societatea Neon Lighting SRL. Contractul are valoarea totală de 131.851, 92 lei.

 

 1. Obiectul contractului îl reprezintă închirierea următoarelor ornamente:
 • șir luminos (lumină caldă) – 100 bucăți
 • fundiță covor beteală – 100 metri pătrați
 • tub flexibil – 270 metri liniari
 • bannere luminoase – 26 bucăți
 • sfere luminoase – 46 bucăți
 • vârf brad – 1 bucată

 

 1. Din datele existente pe site-ul de achiziții publice SEAP (e-licitatie.ro), rezultă că obiectul contractului nu a vizat doar închirierea unei „funde”, ci a mai multor elemente decorative (închirierea unei simple „funde” nu putea conduce la un contract cu o valoare de peste 131.000 lei, cum incorect se afirmă în postarea amintită).

 

 1. Pe cale de consecință, prin titlul ei, postarea sus-menționată nu are nicio legătură cu realitatea contractului încheiat de Primăria Bacău cu furnizorul Neon Lighting. Sunt prezentate afirmații flagrant false, fără argumente care să justifice titlul acesteia.

 

 1. În decursul ultimilor ani, Primăria Bacău a încheiat mai multe contracte având ca obiect închirierea/cumpărarea de instalații ornamentale pentru Sărbătorile de Iarnă, după cum urmează:

 

 • în 2013: 464.293, 48 lei
 • în 2014: 196.285, 98 lei
 • în 2015: 455.248, 20 lei
 • în 2016: 327.315, 14 lei

 

 1. Municipalitatea băcăuană susține dreptul la liberă exprimare, atât timp cât acesta nu aduce atingere corectei informări a opiniei publice și dreptului la imagine de care trebuie să se bucure inclusiv instituția publică Primăria Bacău, precum și conducătorul acesteia, primarul Cosmin Necula.

 

 1. Articolul invocat reprezintă un exemplu de manipulare crasă, scris și postat în disprețul principiului libertății de expresie și în desconsiderarea, vădită, a cititorilor fiind, în fapt, o insultă la adresa inteligenței acestora.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *