Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Pădure în valoare de peste 710.000 de lei tăiată fără documente legale

Contravenţii aplicate de poliţişti privind material lemnos fără documente legale.

Pe 4 decembrie , poliţiştii din Buhuşi au depistat un bărbat de 47 de ani, din comuna Blăgeşti, în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 1 m.c material lemnos, esenţă fag, pe raza localităţii.

Din verificările poliţiştilor s-a stabilit că bărbatul în cauză nu deţinea documente legale pentru materialul lemnos transportat, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Fântânele.

 

La aceeaşi dată, poliţiştii din comuna Ungureni au identificat doi bărbaţi, unul de 27 de ani şi altul de 34 de ani, ambii din localitate, bănuiţi de transport ilegal de arbori.

Bărbaţii transportau cu un atelaj hipo 1,5 m.c material lemnos, fără documente de provenienţă. Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale şi confiscarea materialului lemnos.

 

În urma a peste 1.000 de acţiuni și controale desfășurate de Inspectoratul de Poliție Județean Bacău în primele zece luni ale anului 2017, au fost confiscaţi peste 2 100 de m.c. de material lemnos, în valoare de peste 710 000 de lei, pentru care nu existau documente legale justificative.

Poliţiştii au aplicat, în această perioadă, 577 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1086.000 lei.

Având în vedere implicaţiile deosebite asupra mediului înconjurător, ecosistemului şi economiei naţionale, asigurarea integrităţii fondului forestier a reprezentat permanent o prioritate de acțiune pentru Poliţia Română, care, prin structurile sale specializate, a desfășurat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

În județul Bacău, în primele zece luni ale acestui an, polițiștii băcăuani au organizat 192 de acțiuni și au efectuat 1106 controale, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

Pe lângă efective de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, la acțiuni au participat și specialişti ai structurilor silvice.

Au fost verificate 28 instalaţii de debitat, 78 de exploatări forestiere, 23 de depozite şi 4 ocoale silvice/structuri subordonate, precum şi 2693 mijloace de transport material lemnos.

De asemenea, poliţiştii au fost confiscat 17 fierăstraie mecanice, 25 de căruțe și 9 autovehicule. În această perioadă, au fost aplicate 863 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 901110 lei.

Totodată, în această perioadă, structurile de ordine publică au verificat 32 de cazuri privind transportul ilegal de materiale lemnoase, semnalate prin apelurile S.N.U.A.U 112.

Dintre acestea, 15 au fost confirmate şi astfel, au fost aplicate 15 contravenţii la Legea nr. 171/2010 şi H.G. nr.470/2014, în valoare totală de 29.000 de lei, iar 27 de mc. de material lemnos a fost confiscat, pentru cercetări.

Poliţia Română continuă desfăşurarea acţiunilor în sistem integrat, în baza planurilor naţionale de acţiune, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *