reclamatie

Acuzaţi de omor deosebit de grav

Trei bărbaţi sunt acuzaţi de procurori de uciderea unui om de afaceri băcăuan. Incidentul a avut loc în urmă cu mai bine de şase ani. Valeriu Damian a fost găsit mort de către soţia sa.

Trei indivizi vor ajunge în faţa judecătorilor, după ce au fost acuzaţi de comiterea unei infracţiuni grave. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au decis recent trimiterea în judecată a lui Petru Calamanov, Alexei Vîjîilă şi Ion Druţă, pentru omor deosebit de grav.

Om de afaceri, asasinat.
Anchetatorii au precizat că, în vara anului 2011, omul de afaceri băcăuan Valeriu Damian a fost asasinat. Oamenii legii au menţionat că, pe data de 11 august 2011, cetăţenii basarabeni ar fi intrat în locuinţa din Luncani a omului de afaceri, ce deţinea benzinăriile Helios, după ce un individ ar fi aflat că victima ţine în casă aproximativ 300.000 de dolari.
Cei trei sunt acuzaţi de omor deosebit de grav, după ce l-au torturat pe Damian, căruia i-au mâinile şi picioarele cu bandă adezivă şi l-au asfixiat în încercarea de a-l determina să spună unde ţine banii. Procurorii au mai afirmat că, după comiterea omorului, basarabenii ar fi fugit în Republica Moldova.
În luna aprilie 2012, unii suspecţi au fost prinşi în regiunea Nicolaevsk, din Ucraina, după comiterea unei tâlhării prin aceeaşi metodă ca şi în cazul Damian. Unul dintre suspecţii prinşi atunci a semnat un autodenunţ în care a descris cu lux de amănunte cum a fost omorât în România Valeriu Damian şi a menţionat că, atunci când şi-a dat seama că victima este în stare gravă, a încercat să o resusciteze.
Omul de afaceri băcăuan Valeriu Damian (66 de ani) a fost găsit mort în locuinţa sa din Luncani în luna august 2011, de către soţia sa, care a sunat la numărul unic de urgenţă 112. Valeriu Damian avea picioarele legate şi mai multe urme de lovituri pe corp. El era căsătorit şi avea două fete. El deţinea mai multe benzinării şi magazine cu piese auto. Iniţial, în acest dosar au fost mai mulţi suspecţi.

Evenimentul
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *