reclamatie

Municipiul Bacău sprijină băcăuanii afectaţi de incendiu

Municipiul Bacău sprijină familiile afectate de incendiul produs la acoperișul blocului nr.3, str. Prieteniei.

Luni, 4 septembrie, primarul municipiului Bacău, dl. Cosmin Necula, alături de administratorul public al municipiului, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi ai Compartimentului Patrimoniu, Fond Locativ şi Îndrumare a Asociaţiilor de Proprietari, au verificat la faţa locului situaţia imobilului  în vederea stabilirii măsurile concrete de ajutorare a familiilor afectate.

 În urma verificărilor,  s-a constatat că sunt afectate în special opt  familii, care locuiesc sau deţin în proprietate  cele opt apartamente situate la etajul IV,  scările B şi C ale  blocului nr. 3, str. Prieteniei. Aceste locuinţe au fost cele mai afectate  de intervenţiile  specifice  stingerii incendiilor (infiltraţii de apă etc).

În vederea acordării de sprijin financiar familiilor afectate, sunt în derulare anchetele sociale pe baza cărora vor putea fi identificaţi beneficiarii şi va fi stabilit cuantumul ajutorului financiar.

Vom reveni cu mai multe informaţii în acest sens, în zilele următoare.

      Informaţii de background:

Urmare a incendiul produs  în noaptea de duminică, 3 septembrie, spre luni, 4 septembrie, la acoperișul blocul nr.3, de tipul P+4, de pe str. Prieteniei, municipiului Bacău, au ars circa 300 de metri pătrați de acoperiș, cu astereală din lemn și învelitoare din plăci de azbociment.

 Nu au existat victime, forțele de intervenție luând măsura evacuării a circa 100 de persoane pentru a nu exista riscul intoxicării acestora cu fum și gaze toxice.

În urma cercetărilor efectuate de către ISUJ a rezultat că, cel mai probabil,  incendiului a izbucnit din cauza unui trăznet, iar  valoarea pagubelor este în curs de stabilire-estimare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *