Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Implicare și joc – vacanța noastră

Începând cu luna iulie, la nivelul Asociației „Sprijin pentru părinți“ are loc implementarea proiectului Implicare și joc – vacanța noastră”, proiect ce se desfășoară cu sprijinul și finanțarea Consiliului Local Bacău. Valoarea proiectului este de 20.000 lei, din care contribuția finanțatorului este de 18.000 lei.

Scopul proiectului este desfășurarea de activități de petrecere a timpului liber și dezvoltării potențialului creativ, îmbunătăţirea abilităţilor cognitive ale copiilor, încurajarea voluntariatului, organizarea şi implicarea  în activităţi specifice învățării formale și nonformale.

Obiectivele proiectului

  1. Oferirea de alternative ocupaționale și de petrecere a timpului liber în vederea formării abilităților de integrare în grup (activităţi artistice, de cunoaştere şi creaţie). Organizarea unor activităţi cu caracter creativ ca alternativă pentru petrecerea timpului liber;
  2. Managementul unui stil de viaţă sănătos. Dezvoltarea capacităţii de a accepta noi provocări, care impun implicare personală în descoperirea de soluţii practice şi utile vieţii de zi cu zi;
  3. Dezvoltarea şi aplicarea concretă a abilităţilor de comunicare prin exprimarea opiniei personale în situaţii decizionale; Îmbunătăţirea abilităţilor tinerilor de a aborda situaţiile conflictuale acasă, la școală, în grup;
  4. Dezvoltarea încrederii în propriile capacităţi şi a stimei de sine în raport cu ceilalţi, dar şi cu sine însuşi;
  5. Încurajarea voluntariatului prin formarea acestora cu privire la metodele de lucru cu copiii și tinerii în cadrul activităților organizate.

Activitățile proiectului se desfășoară atât  la sediul ONG-ului cât și la Școala “Alecu Russo”. Voluntarii proiectului sunt cadre didactice ale Școlilor Generale „Miron Costin” și „Alecu Russo”, precum și elevi de liceu.

La finalul proiectului (în luna noiembrie), în incinta Școlii Generale “Alecu Russo” se va organiza o expoziție cu titlul „Fiecare din noi e special“, care va avea ca exponate  lucrările întocmite de participanții la proiect. Totodată, va fi lansată  revista proiectului,  revistă pe care organizatorii doresc să o tipărească anual, ca model de lucru și ghid de activități pentru părinți, copii și tineri voluntari.

„Proiect realizat cu sprijinul Primarului Municipiului Bacău şi al Consiliului Local al Municipiului Bacău. Conţinutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziţia Municipiului Bacău şi nu implică nici o responsabilitate din partea acestora”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *