reclamatie

Poliţist de la Rutieră din Oneşti acuzat de luare de mită, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Poliţistul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 zile la Primăria municipiului Oneşti şi este obligat la plata sumei de 2.000 lei cheltuieli judiciare către stat

Magistraţii Tribunalului Bacău l-au condamnat joi pe Gheorghe Saghin, fost agent de poliţie din Oneşti, la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 5 ani pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a exercita profesia de agent de poliţie. Totodată, instanţa menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat şi deduce din pedeapsa aplicată inculpatului măsura reţinerii şi a arestului şi  stabileşte termen de supraveghere de 4 ani, începând cu data rămânerii definitive a hotărârii. “Impune inculpatului să execute următoarele obligaţii: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate şi să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 zile la Primăria municipiului Oneşti  şi obligă inculpatul la plata sumei de 2.000 lei cheltuieli judiciare către stat . Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se menţionează în decizia Tribunalului Bacău.

2.500 de lei mită ca să închidă ochii

 Agentul de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei municipiului Oneşti – Biroul Poliţiei Rutiere fusese arestat preventiv în luna februarie după ce lucrători de poliție judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bacău, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău l-au prins în flagrant în timp ce primea de la un denunțător suma de 2.500 de lei. Anchetatorii spun că în luna ianuarie 2017 denunțătorul a fost implicat într-un accident de circulație soldat cu două victime și pagube materiale, iar la data de 23.02.2017, polițistul i-a pretins acestuia o sumă de bani neprecizată pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu cu privire la cercetările efectuate în urma accidentului. Potrivit procurorilor, „La data de 04.01.2017, numitul D.G.M. a provocat un accident rutier în municipiul Oneşti, soldat cu rănirea uşoară a două persoane. Cauza a fost înregistrată la Poliţia mun. Oneşti – Biroul Poliţiei Rutiere, fiind repartizată spre soluţionare inculpatului Saghin Gheorghe.  La data de 23.02.2017, numitul D.G.M. a fost abordat de către inculpat, care i-a propus ca, în cazul în care doreşte o soluţionare rapidă a cauzei şi, implicit, recuperarea permisului de conducere, să îi remită o sumă de bani, pe care inculpatul a raportat-o la veniturile presupuse ale lui D.G.M., respectiv la suma de 1.500 de euro, acesta pretinzând jumătate din această valoare. La data de 27.02.2017, în urma unei înţelegeri prestabilite, numitul D.G.M. s-a prezentat la Poliţia mun. Oneşti – Biroul Poliţiei Rutiere, unde a purtat discuţii cu inculpatul Saghin Gheorghe, predându-i acestuia suma de 2.600 lei. Conform probelor administrate până în prezent, suma de 100 lei ar reprezenta contravaloarea unei chitanţe achitate de agentul de poliţie în numele martorului la serviciul de medicină legală, diferenţa de 2.500 lei reprezentând suma de bani pretinsă pentru soluţionarea cauzei.  Cu aceeaşi ocazie, a fost realizat flagrantul, inculpatul fiind identificat cu suma de bani sus menţionată asupra sa. La data de 28.02.2017, inculpatul Saghin Gheorghe a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile “, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *