Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Elevii de la CN„Gh. Vrănceanu” premiul III la Concursul național de robotică

Echipa Colegiului Național „Gh.Vrănceanu” a reuşit să obţină un merituos premiu III la competiția naţională de robotică FIRST Tech Challenge, la categoria THINK AWARD. Elevii băcăuani au fost singurii care au reprezentat județul Bacău la acest mare concurs, organizat pentru prima oară și la nivel de licee şi la care au participat 53 de echipe din 48 de licee și 33 de orașe din ţară. Echipa a fost formată din 12 elevi și trei profesori, care au trebuit să construiască un robot ce se încadrează în tema globală stabilită de FIRST International, care anul acesta a fost #velocityvortex. Premiul echipei băcăuane a fost acordat pentru drumul de la idee la concepție.

„Este un premiu care a răsplătit munca susținută a întregii echipe. A fost o experiență inedită, interesantă, unică, o provocare a minții, a curajului, a fairplay-ului, a stăpânirii emoțiilor. Au fost două zile de competiție intensă în care elevii au conlucrat cu echipele din alianță în stabilirea strategiilor de joc, au schimbat impresii, au învățat cum să se perfecționeze, au legat prietenii. Impactul competiției a fost atât de puternic, de pozitiv, încât, la câteva zile după ce ne-am întors din București, unde a avut loc concursul, echipa s-a întâlnit pentru schițarea planului de construcție a următorului robot și pentru analiza celor petrecute la concurs”. spune prof. Lăcrămioara Mărgineanu, coordonatorul proiectului.

robot
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *