Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Un licăr de speranţă pentru bolnavii incurabili

cj1Consiliul Județean Bacău a fost ieri gazda unei întâlniri de lucru prezidată de către Asociația ”Lumina”. La acest eveniment au participat președintele Consiliului Județean Bacău, primarul municipiului Bacău, subprefectul, conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.), mass media. Invitați speciali au fost membrii delegației norvegiene ai Centrului de Ingrijiri Paliative Pediatrice din Kristiansand. Aceștia se află într-o vizită de studiu în România, în perioada 8-12 ianuarie ca activitate într-un program de micro-granturi care a presupus și vizita unei delegații din cadrul Asociației ”Lumina” în Norvegia, pentru schimb de experiență și bune practici. Programul vizitei de studiu al delegației norvegiene a cuprins, printre altele, o vizită la Hospice Casa Speranței, la Brașov, vizite la domiciliul pacienților aflați în evidența asociației și discuții de lucru pentru a identifica nevoile de îngrijiri paliative din cele două țări și posibile proiecte comune. cj2
Tema centrală a discuțiilor au fost proiectele de îngrijiri paliative destinate pacienților cu boli limitatoare de viață, proiecte derulate de către Asociație, în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Bacău dar și cu alte instituții. Printre serviciile furnizate de Asociație se numără centrul de zi pentru copiii cu boli incurabile, serviciul de îngrijire paliativă la domiciliu, centrul de îngrijire și asistență ”Casa Lumina” dar și un centru educațional în domeniul îngrijirilor paliative.
”Cred că aceste tipuri de servicii oferite de Asociația ”Lumina” sunt mai mult decât binevenite, în condițiile în care D.G.A.S.P.C. Bacău nu avea acest fel de servicii. Încrederea pe care am acordat-o Asociației s-a consolidat în timp iar acum, prin prisma proiectelor comune derulate, putem spune că este un partener de încredere și de viitor. Prin implementarea acestui proiect am deschis un nou drum în acest domeniu și vreau să vă asigur de tot sprijinul instituțional în derularea proiectelor viitoare. Salut vizita oaspeților din Norvegia, ați constatat deja că aici aveți o echipă și sperăm să avem o colaborare de lungă durată”, a declarat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, în deschiderea evenimentului.
La rândul său, primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula a subliniat că ”este foarte important ceea ce faceți dumneavoastră în această zonă de servicii. Această viziune este de altfel și parte din strategia pentru servicii sociale pentru municipiul Bacău pentru că, întotdeauna am crezut că serviciile sociale sunt cel mai bine prestate de către O.N.G.-uri și sectorul privat. Vă felicit pentru ceea ce faceți, vă mulțumesc în numele comunității și ori de câte ori va fi nevoie vă voi susține!”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *