reclamatie

Alarmă de incendiu în Bacău de la o iluzie optică

iluzie În această seară, la ora 19:00, pompierii salvatori băcăuani au fost anunţaţi, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, despre izbucnirea unui incendiu la nivelul mansardei unui bloc de locuinţe, de tipul P+7, de pe Calea Republicii, din muncipiul Bacău. Persoana care a anunţat evenimentul a precizat dispecerului că vede flăcări la nivelul acoperişului cu degajare de fum.

Având în vedere cele precizate, imediat, 17 pompierii militari din cadrul Detaşamentului Bacău s-au deplasat către locul evenimentului cu două autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială pentru salvare de la înălţime, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

De asemenea, pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie la faţa locului s-a deplasat si grupa operativă a inspectoratului formată din cinci pompieri salvatori.

La sosirea forţelor de intervenţie, după efectuarea recunoaşterilor atât la blocul de locuinţe despre a cărui acoperiş s-a precizat că este în flăcări, cât şi la blocurile învecinate, pe fiecare scară, s-a constatat că este vorba despre o alertă falsă – o iluzie optică.

În urma discuţiei cu persoana care a sunat, pe numărul unic de urgenţă şi vizualizarea imaginilor foto realizate de aceasta, pompierii salvatori au ajuns la concluzia că iluzia optică a fost creată de suprapunerea luminilor de balizaj ale coşului de evacuarea a fumului şi gazelor al unei termocentrale din cartierul Letea, cu acoperişul blocului de locuinţe.

Cum paza bună trece primejdia rea, pompierii militari băcăuani doresc să mulţumească persoanei pentru vigilenţa sa şi spiritul de observaţie. O situaţie de urgenţă observată şi anunţată în cel mai scurt timp reduce riscul producerii de pierderi de bunuri materiale şi vieţi omeneşti, dar uşurează şi foarte mult munca salvatorilor.

Comunicat ISU
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *