reclamatie

Tradiții inedite de Anul Nou: ÎN 2016- BANDA MORTULUI, ÎN 2017- BANDA ÎMBĂIATULUI ÎN AER LIBER

În ultimii 5 ani, parada aleatorie a mascaților din Târgu Neamț și împrejurimi de pe 2 ianuarie s-a transformat (parțial) în Festivalul Obiceiurilor și Tradițiilor de Anul Nou. Formațiile înscrise în concurs trebuie să respecte câteva condiții stricte, cum ar fi autenticitatea repertoriului și costumația adecvată obiceiului pe care îl prezintă, dar și normele de conduită moral – civică. Cu toate acestea, unii dintre participanți sunt în afara regulilor de orice natură și vin cu idei năstrușnice care atrag privirile oamenilor adunați pe centrul orașului, prin vestimentația și recuzita ieșită din comun.

În 2016, cel mai neconvențional grup a fost banda mortului de la Târgu Neamț (click aici pentru video). Ideea lor a fost apreciată și criticată în egală măsură.

De data aceasta, cei ieșiți în stradă pe 2 ianuarie 2017 au avut parte de o priveliște nemaivăzută: banda îmbăiatului. Un târgnemțean cu tupeu și simțul umorului dezvoltat peste limita normală și-a luat prietenii și a ieșit la paradă cu…cada.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *