reclamatie

La Mulți Ani, Doru Mareș!

c967404d-e6e8-41b6-8a54-89584cbdbef9Conducerea Teatrului Municipal Bacovia, întreg colectivul TMB și orice pasionat de teatru, cu toții îi spunem azi, 24 noiembrie un sincer și călduros “La Mulți Ani”, criticului de teatru și secretarului Literar al TMB, domnului Doru Mareș cu ocazia aniversării.

Născut la Dâmbovița, Doru Mareș a fost profesor, jurnalist, a condus un teatru, a publicat un volum de poezie, acestea fiind numai o parte din realizările sale. Din postura de critic de teatru, domnul Mareș jurizează festivaluri de profil de pretutindeni.

Scriitor, publicist şi traducător, Doru Mareş, actualmente secretar literar al Teatrului Municipal „Bacovia”, a fost distins cu prestigiosul Premiu UNITER pentru Critică teatrală, pe anul 2014, la cea de-a XXIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER.

“Eu nu scriu critică de teatru, scriu texte de spectator. Sunt spectator profesionist, scriitor – spectator dar sunt asimilat cu criticul de teatru deşi eu nu consider că fac aşa ceva. Idealul meu ar fi să scriu în timp real un text care s-ar numi «poem», un text sugerat de spectacol, aşa cum într-o iubire scrii când suferi sau când eşti fericit, şi să ajung să fac o carte de poezie, care ar fi percepută ca o carte de poezie, dar care să fie despre spectacole de teatru.”

818824c4-efc8-4405-9218-ce245a8e2ef2Este minunat să-l auzi pe domnul Mareș vorbind despre teatru, cultură, actori și cărți. Pe lângă a fi cel mai bun critic de teatru, Doru Mareș este și cel mai bun prieten al Teatrului (în orice formă, fie el independent sau de stat) din Bacău și nu numai.
Duminica aceasta 27 noiembrie, începând cu ora 18.00, aveți ocazia de a vedea adus la viață un text de Jean Giraudoux, în regia Horia Suru și în traducerea lui Doru Mareș. Este vorba desigur de ultima premieră a Teatrului Municipal Bacovia, AMPHITRION 38, în regia Horia Suru, scenografia Cristian Marin și traducerea Doru Mareș.

Noi îi urăm încă o data “La Mulți Ani” și îi mulțumim pentru tot ce a realizat pentru viața teatrală din Bacău, iar pe dumneavoastră vă așteptăm la teatru!

 Săptămâna aceasta, Teatrul Municipal Bacovia îi sărbătorește și pe actorii Marlene Duduman, Tiberiu Gabor-Bitere și Corina Goranda, pe care vă invităm să-i vedeți ori de câte ori vor juca pe scena TMB.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *