reclamatie

Corul Madrigal, la Moineşti. O mână de ajutor pentru un copil talentat şi unul aflat în dificultate

corul_madrigal_1

fabiana_tarata

Fabiana Tarata

Doi copii pot avea o nouă şansă în viaţă după concertul de pe 5 decembrie al Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”. Spectacolul de excepţie va avea loc la Clubul Lira din Moineşti şi este organizat de Asociația ACTIV, sub patronajul UAT Municipiul Moinești, iar prin prezenţa sa în sală, fiecare spectator poate pune umărul la premierea unui elev merituos și de a ajuta o persoana aflată într-o situație vulnerabilă.
Cumpărând biletul de intrare, în valoare de 100 de lei, vă veți pune amprenta asupra a două destine diferite: veți susține parcursul extraordinar al unui copil de excepție – Miruna Belciu și veți dărui speranță și perspectiva unui viitor mai bun unui copil greu încercat – Fabiana Tărâță. Totodată, veți lua parte la un spectacol de înaltă ținută, care promovează valorile și înnobilează frumusețea sărbătorilor de iarnă.

Miruna Belciu

Miruna Belciu

MIRUNA BELCIU, „copilul minune” al județului Bacău, va fi răsplătită cu premiul de excelență pentru rezultate deosebite, fiind, pe bună dreptate, un model de urmat pentru tinerii care au o responsabilitate față de propria dezvoltare și de ce nu, o speranță a întregii societăți. Acum elevă a Colegiului Național „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, clasa a X-a, profil matematică – informatică, MIRUNA, și-a început ascensiunea sub îndrumarea cadrelor didactice ale Școlii Gimnaziale „Stefan Luchian” Moinești. Autodidactă, ambițioasă și serioasă, MIRUNA a descoperit tainele chimiei și ale științelor naturii în școala generală, când, odată cu participările la etapele județene s-au văzut și rezultatele, prin calificările la fazele naționale, urmate de premii la disciplinele Matematică, Biologie – Premiul I, Chimie – Premiul al II-lea, Științe pentru Juniori – Mențiune în clasa a VII-a și Premiul I în clasa a VIII-a. Cadrele didactice care i-au modelat profilul de excepție au fost doamnele profesor Mariș Mihaela și Tăbăcariu Anca. Premiul I obținut la Olimpiada Științe pentru Juniori a făcut ca MIRUNA să se califice la faza internațională desfășurată în Coreea de Sud în anul 2015, formând, împreună cu alți 5 elevi din țară, lotul olimpic românesc. Toatele roadele muncii depuse au fost încununate cu obținerea medaliei de argint. Anul acesta, a obținut cea mai mare notă în barajul organizat pentru stabilirea lotului național și s-a calificat, din nou, în lotul restrâns al României la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, care va avea loc în luna decembrie, la Bali, în Indonezia.
În 2016, s-a calificat la şase olimpiade naționale (de fizica, de chimie, de biologie, de matematica , de Știintele pământului şi de Ştiințe pentru Juniori), dar nu s-a putut prezenta decât la patru dintre ele deoarece toate au fost organizate în aceeași perioadă. Marele premiu la clasa a IX-a, la Olimpiada Națională de Chimie – ediția jubiliară 50 de ani, i-a revenit tot Mirunei. Este doar un rezumat al palmaresului pe care acest copil extraordinar îl deține. Suntem convinși că nu se va opri aici și știm că își dorește ca anul acesta să se întoarcă cu medalia de aur din Indonezia.
Pe lângă faptul că veți lua parte la un eveniment de excepție – Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, anul acesta, Concertul de Sărbători este și despre a dărui. A dărui speranță și a oferi perspectiva unui viitor mai bun unui copil greu încercat de soartă, încă de la o vârstă fragedă. FABIANA TĂRÂȚĂ, 12 ani, este o fetiță frumoasă care necesită o intervenție chirurgicală la Chișinău. Fetița deja a fost evaluată medical și programată pentru evaluarea finală însă, din cauza altor probleme, FABIANA a fost internată o lună și jumătate la București și Iași în vederea ameliorării stării de sănătate. Intervenția costă aproximativ 1800 euro, la care se adaugă cheltuieli aferente transportului, cazării însoțitorului, medicamente. În prezent, fetița se află sub tratament pentru rezolvarea problemelor de sănătate recent apărute, urmând ca, imediat ce situația se va stabiliza, să fie supusă intervenției chirurgicale la Chișinău.
Cumpărând biletul de intrare, în valoare de 100 de lei, veți face posibilă această intervenție și veți reda zâmbetul pe fața unui copil frumos.
corul-madrigalÎn încercarea de a strânge cât mai mulți bani pentru mărirea fondului acordat Fabianei, Asociația ACTIV Moinești organizează pe Facebook o licitație de produse, donate de oameni care nu au putut rămâne indiferenți. Dacă obiectele expuse sunt pe gustul dumneavoastră și licitați pentru ele, puteți rămâne cu o amintire pe viață sau puteți oferi celor dragi un cadou de sărbători. Pentru a licita veți folosi secțiunea „comentarii”, aferentă fiecărei postări. Licitația durează până pe 27 noiembrie când fericiții câștigători vor fi informați de modul în care vor intra în posesia produselor și de modalitatea de plată a bunului licitat.

madrigal
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *