Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Peste 300 de motociclişti au pus bazele a 40 de case pentru familii cu venituri mici ce se construiesc în Bacău

Timp de două zile, peste 300 de motociclişti din 27 de cluburi din toată ţara au venit la Bacău pentru a ajuta la realizarea fundaţiilor pentru cele 40 de locuinţe pe care Habitat for Humanity Romania le construieşte în proiectul Big Build 2016. Evenimentul Bikers for Humanity devine astfel cea mai mare mobilizare a comunităţii moto pentru o cauză socială.
Evenimentul Bikers for Humanity este la prima ediţie şi este iniţiat de realizatorul radio Cristian Hrubaru, care s-a implicat şi anul trecut alaturi de Habitat for Humanity Romania în ajutorarea a opt familii din Bacău. Bikers for Humanity face parte din proiectul Big Build 2016, prin care organizaţia ajută 40 de familii cu venituri mici să aibă o casă simplă, decentă şi accesibilă. Beneficiarii proiectului vor fi băcăuani cu venituri mici. Sunt eligibile familiile care au nevoie de o locuinţă, au disponibilitatea de a contribui cu muncă voluntară la construirea locuinţelor şi pot plăti un avans de 2.000 de lei şi rate lunare (fără dobândă, fără profit) timp de 20 de ani. Costul unei case este de 100.000 de lei.
Acest proiect ambiţios urmează să prindă contur în municipiul Bacău, unde Habitat for Humanity România construiește 40 de case în doar 5 zile, pentru a sărbători Ziua Mondială a Locuirii și 40 de ani de la înființarea organizației la nivel mondial. Între 3 și 7 octombrie, 800 de voluntari din 15 țări (SUA, Canada, Noua Zeelanda, Germania, Olanda, Irlanda de Nord, Slovacia, etc) și din companiile românești vor construi la Bacău 40 de locuințe. Alți 1.200 de voluntari vor lucra în pre-eveniment, la pregătirea șantierului și realizarea fundațiilor. Familiile beneficiar vor munci alături de voluntari la ridicarea propriilor case. În prima zi pe șantier se vor afla doar fundațiile, iar în ziua a 5-a familiile vor primi cheile caselor.
Acesta va deveni cel mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat realizat vreodată în Europa. Recordul în regiune este deținut tot de Habitat for Humanity România – în 2007, organizația a celebrat intrarea României în Uniunea Europeană prin construcția a 27 de locuințe, câte una pentru fiecare țară membră în acel moment, împreună cu 600 de voluntari.
Habitat for Humanity continuă astfel sprijinul oferit familiilor cu venituri mici din Bacău. Anul trecut, asociația a construit, tot în sistem accelerat, opt locuințe, împreună cu 250 de voluntari internaționali și din companiile românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *