Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Tudor are nevoie de noi! Cu mai puţin de 2.000 de euro îi putem schimba viaţa!

tudor2

În prim plan se află în momentul de față Tudor, un băiat isteț și vesel, de 8 ani. Din cauza unor complicații la naștere, Tudor suferă de tetrapareză spastică, boală care îl împiedică în momentul de față să aibă o viață normală, fiind, momentan, în imposibilitatea de a-și folosi mâinile și picioarele corespunzător vârstei lui. El a fost un luptător din primele clipe de viață: medicii i-au spus mamei că băiețelul este mort. El a luptat, și a transformat moartea în viață. După 8 ani de recuperare și tratamente de toate felurile, care au dus la progrese minore, Tudor vrea să facă un pas nou: vrea să schimbe boala în sănătate și suferința în fericire pură, de copil.tudor
Tudor mai are încă două surori, Raluca și Alexandra. Raluca, sora mijlocie, are 16 ani și suferă de Sindromul Rett, o formă de autism extrem de rară în lume și care nu poate fi vindecat. Este un bebeluș într-un corp mai mare. Din păcate, nu există niciun tratament/nicio operație care să schimbe starea ei de sănătate. Părinții au încercat cu recuperare și tratamente variate, dar fără speranță. Tratamentul antiepileptic, specific bolii, gimnastică de întreținere și tone de afecțiune sunt singurele lucruri pe care Raluca le mai poate primi. Sora cea mare are 21 de ani și este studentă în anul III la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău.
Tudor și Raluca sunt dependenți în întregime de mama lor. Niciunul din ei nu se poate hrăni singur, nu se poate spăla, și nu se poate deplasa. Toate acestea presupun o grijă permanentă, 24h/24h, 7 zile pe săptămână. Există momente în care restul familiei își pierde orice urmă de putere, orice speranță că lucrurile se vor îndrepta, dar imaginea celor doi copii îi întărește pe părinți și pe sora mai mare, având în vedere că fără ei, Raluca și Tudor sunt complet neajutorați.
După ani parcă infiniți de suferință, familia a descoperit că există totuși o speranță și că măcar Tudor poate trece într-o oarecare măsură peste această boală. Este vorba de o metodă relativ nouă, numită miofibrotomie subcutanată, și este o invenție a medicilor ruși din tula. Această operație presupune, de fapt, mici incizii prin intermediul cărora se pătrunde subcutanat miofibrotomia mușchiului. Prețul operației este de 1850 euro și se efectueză la Chișinău de o echipă de medici ruși.
tudor3Pe 13 martie, zi norocoasă pentru familia Fleșcan, Tudor a fost consultat de un medic de la Chișinău. În urma consultației, familia a primit cea ma bună veste. Tudor poate fi operat și, mai mult decât atât, are șanse mari de recuperare. Prima intervenție este programată în luna mai. Ulterior, în funcție de cum va reacționa organismul copilului, vor urma alte intervenții îmbinate, obligatoriu, cu un program de recuperare ce cuprinde kinetoterapie, fizioterapie, gimnastică medicală.
În urma acestor intervenții, există posibilitatea ca Tudor să înceapă să meargă, să își folosească mâinile pentru a mânca, pentru a scrie, a desena, sau pur și simplu pentru a mângâia.
Schimbă o viață, ajută-l pe Tudor!
Relaţii suplimentare- Laura Antonia Ionescu, Bacău, 0743.86.20.45, sau lauraionescu91@gmail.com
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *