Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Câinii fără adăpost din Moineşti vor fi eutanasiaţi

Câinii fără stăpân din Moineşti vor avea doar două săptămâni de trăit după ce vor fi capturaţi şi cazaţi în padocul Primăriei. Cel puţin aceasta este decizia primarului Viorel Ilie, care va supune unei consultări publice propunerea ca animalele fără stăpân să fie eutanasiate, conform legii, după ce stau în padocuri mai mult de 14 zile lucrătoare. Această nouă abordare a problemei câinilor comunitari din Moineşti vine după ce, la sfârșitul anului trecut, instanța a decis respingerea contestației depuse de organizațiile de protecție a animalelor față de normele de aplicare a legii. Primarul spune că a solicitat sprijinul acestor organizaţii pentru gestionarea adăpostului, însă apelul său a rămas fără răspuns. Toamna trecută, membrii unei asemenea organizaţii a depus la Parchet o filmare cu patrupede în agonie sau moarte cărate cu roaba din adăpost, însă instanţa de judecată nu le-a luat în considerare.
Vă avertizăm că filmul conține imagini cu un puternic impact emoţional.
22 comentarii la “Câinii fără adăpost din Moineşti vor fi eutanasiaţi

 1. Roxana

  articolul spune ca Viorel Ilie va supune unei consultări publice propunerea respectiva. Cand va fi asta si unde va fi anunta? lumea trebuie sa stie sa se implice , este inuman ce propun. Solutia este sterilizarea in masa a cainilor maidanezi din oras ca sa nu se inmulteasca , si nu uciderea lor in masa; asta nu rezolva problem, doar omoara suflete nevinovate si e spalare de bani ; fiecare eutanasiere costa bani, mai bine ar folosi acei bani sa sterilizeze cainii comunitari si pe o parte sa ii repuna in teritoriu. In timp asa cei din strada se vor imputina considerabil si solutia e civilizata. CAND E DEBATEREA ACEASTA PUBLICA ?

  Raspunde
 2. carla gazzoni

  rivolgetevi al canile della volontaria di Forlì ( italia) che ha un canile in Romania Sicuramente potrà aiutarvi a salvare questi cani!!!

  Raspunde
 3. Liliana

  nu trebuie eutanasiati. doar castrati si sterilizate. nimeni nu are dreptul sa hotarasca daca un animal trebuie eutanasiat. nimeni. Dumnezeu ne-a lasat pe pamant pe toti . numai el decide cand si unde vom muri.deci,DOMNULE PRIMAR VIOREL ILIE, nu uitati ca si pe dvoastra tot Dumnezeu v-a lasat pe pamant.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *